Ai uitat parola?

Inregistreaza-te








Work and Travel USA

APLICA AICI PENTRU UN JOB IN America

 Esti student? Iti place sa calatoresti si sa descoperi locuri noi?

Ti-ai dorit mereu sa vezi America?
Stii engleza conversationala si iti doresti sa o imbunatatesti?
Iti doresti sa traiesti ca un american 4 luni?
New York, Las Vegas, Niagara, Los Angeles ti-au sunat mereu bine?
Atunci avem solutia pentru tine: WORK AND TRAVEL SUA

Prin intermediul acestui program, studentii care urmeaza cursurile de zi ale unei facultati de stat sau particulare acreditate pot merge pe perioada vacantei de vara sa munceasca si sa calatoreasca in Statele Unite ale Americii.

 
DE CE SA ALEG WORK & TRAVEL?

• dobandesc experienta de lucru intr-un mediu cultural diferit, in cea mai dezvoltata tara capitalista
• am ocazia sa intru in contact cu o oameni din toate colturile lumii
• vizitez locuri pe care le-am vazut doar in filme
• castig libertate si distractie alaturi de alti tineri
• imi perfectionez limba engleza

…alte motive te lasam sa le descoperi singur…si nu uita sa ni le spui si noua!!!
 
 

 

CONDITII DE INSCRIERE:
• Student la cursuri de zi, la o facultate de stat sau particulara acreditata, cu situatie scolara buna.
• Varsta cuprinsa intre 18 si 29 de ani
• Cunostinte conversationale de limba engleza
• Disponibilitatea de a lucra si a-ti face prieteni pe perioada vacantei de vara
Toti studentii  inscrisi la cursurile unei facultati, master sau doctorat se pot inscrie la programul Work and Travel.

Studentii din Republica Moldova,Ucraina, Serbia, Bulgaria, Macedonia, India, etc. (indiferent de anul de studiu) pot participa la program daca indeplinesc conditiile de eligibilitate (de situatie scolara si de limba engleza).

Refuzurile de viza au fost in general datorita neindeplinirii conditiilor referitoare la situatia scolara. In general, ambasada doreste sa vada un progres in evolutia scolara a aplicantilor (o medie mai mica in anul 1 urmata de o medie mai mare in ceilalti ani ; note de 5 in foaia matricola vor ridica semne de intrebare ofiterului consular si ar putea fi un factor decisiv pentru refuz de viza).

CE INCLUDE PROGRAMUL?

• programarea la viza pentru ambasada si ridicarea pasapoartelor cu viza de la ambasada
• obtinerea documentelor necesare obtinerii vizei (formularul DS-2019 si chitanta SEVIS)
• asigurare medicala pentru perioada valabilitatii permisului de munca DS-2019
• intalnire de orientare inainte de a pleca in SUA in cadrul careia se vor oferi informatii utile si importante referitoare la program
• asistenta telefonica gratuita 24 de ore din 24 pe teritoriul SUA
• obtinerea unui loc de munca sau oferirea de informatii pentru gasirea unui loc de munca (in functie de varianta de program aleasa)
 

COSTUL PROGRAMULUI:

     PREMIuM

 

- TAXA INSCRIERE 499 RON

- TAXA PROGRAM 1060 usd

 

 

 

 

   

    

LOCURI DE MUNCA


Poti lucra ca si waiter/waitress, kitchen utility worker, guest room attendant, cafe worker, cashier, resort worker, host/hostess, bartender, wait-staff, kitchen help, cashier in fast-fooduri sau in magazine de suveniruri, housekeeper in statiuni turistice, parcuri de distractie sau parcuri nationale.

Nu sunt acceptate pozitii ca :
Au-pair/babysitter/dădacă/muncă domestică; supraveghetor în tabere de copii; servicii medicale/veterinare/farmaceutice sau orice altă activitate care presupune contact direct cu pacienţii sau prescrierea de medicamente;


SALARIZARE SI CAZARE

Ca si participant la acest program vei fi platit intre $7.25 - $12.00 / ora pentru un numar de 30-40 de ore pe saptamana lucrate. Viza de munca J1 iti permite sa iti iei un al doilea job.
Cazarea este oferita contra cost de catre angajator la preturi speciale sau te va asista in gasirea unei variante convenabile.

DOCUMENTE NECESARE INSCRIERII
 

• Poza tip buletin;
• Copie dupa pasaport / buletin ; nu este obligatoriu detinerea pasaportului la inscriere;
• Adeverinta de student recenta
• CV - CLICK AICI !
• Formular de aplicare ZIP (pe care il primesti de la agentie); - CLICK AICI !

 

TIPUL PROGRAMULUI
Plasament Independent
Alegand aceasta optiune, iti cauti singur locul de munca si cazarea si depui la sediul Zip Travel documentul prin care angajatorul iti da acceptul de a lucra pe perioada vacantei de vara la el in companie .
Zip Travel te va ajuta atat cu obtinerea permisului de munca DS-2019 cat si cu toate documentele necesare obtinerii vizei.

Plasament Premium

Alegand aceasta optiune, Zip Travel iti cauta loc de munca. De obicei, se organizeaza un targ de locuri de munca reale sau virtuale unde studentii au posibilitatea sa-si aleaga locul de munca dorit. Ai si posibilitatea sa iti alegi un job din listele puse la dispozitie de catre Zip Travel.

Indiferent de varianta de program aleasa, beneficiezi de consultata pe toata durata participarii tale la program.
 


FINALIZAREA APLICATIEI

In perioada octombrie-aprilie, in functie de varianta de program aleasa, aplicantii trebuie sa semneze oferta de munca si sa plateasca integral costul programului.

Pentru Plasamentul Independent, contractul de munca trebuie depus in termenul prevazut in contractul de mediere.

Pentru plasamentul Premium, dupa achitarea integrala a programului, aplicantul isi poate alege un loc de munca din listele oferite de catre Zip Travel sau la targul de locuri de munca organizat in perioada februarie-martie.

Incepand cu sfarsitul lunii februarie se pot depune dosarele pentru obtinerea vizei.


DOSARUL PENTRU VIZA TREBUIE SA CONTINA:

1. pasaport valabil cel putin pana in luna noiembrie a anului in care plecati in America.
2. adeverinta de student pentru ambasada SUA
3. foaia matricola in plic sigilat, semnat si stampilat de catre universitate (va trebui sa contina toate notele din anii anteriori si cele de pe primul semestru)
4.chitanta platii taxei de viza in valoare de 160 USD care se va achita in lei la orice sucursala BRD din tara.
5. permisul de munca semnat DS-2019
6. chitanta platii taxei SEVIS
7. formularul DS160 il puteti deschide aicihttps://ceac.state.gov/genniv/ gasiti detalii despre completarea acestuia AICI
.8. o fotografie tip ambasada SUA , 5*5 cm, pe fundal alb.
 


ATENTIE

O data cu depunerea dosarului pentru viza se vor depune: cazierul juridic, o adeverinta medicala in care se specifica faptul ca aplicantul este apt de munca si o adeverinta de la Directia Pasapoarte care atesta ca aplicantul nu are interdictie de a parasi tara.
 
In perioada aprilie-mai va avea loc o intalnire de orientare organizata de Zip Travel in colaborare cu partenerii sai din SUA, la care prezenta va fi obligatorie. Zip Travel recomanda participantilor citirea cu atentie a brosurilor cu informatii pe care le vor fi primit pana in acel moment. In cadrul acestei intalniri se va raspunde la eventualele intrebari cu privire la programul Work and Travel SUA, oferindu-se informatii despre ce etape trebuie sa parcurga participantii dupa ce vor intra pe teritoriul SUA.


ZIP Travel. Your journey starts here!

 




Inscrie-te in Work and Travel












* – Campurile marcate sunt obligatorii.